PrinsesMargo

Blog The Princess Diaries: De zittingsavonden

De zittingsavonden

Het begon 2 februari.. zittingsavond no 1.. Pfff wat was ik nerveus.. nog nooit op een zittingsavond geweest.. dus niet weten wat er gaat komen .. Met vuurrode wangen van de spanning stond ik met mijn prins, Vorst, Adjudant, de Raad en de Piepteuten opgesteld in de hal voor onze officiële opkomst.. Wat een ervaring is dat zeg, in een volle zaal opkomen en alle ogen op je gericht. Na ons dansje en een welkomstwoord van de Prins konden we gaan zitten en genieten van de allerkleinsten dansers van de Piepteuten.. wat vertederend en geweldig om te zien.. Ik had met Arold afgesproken dat ik iets zou zeggen.. maar de zenuwen waren zo aanwezig dat hij aan één blik genoeg had en het woord nam. Da’s t fijne als je zolang bij elkaar bent.. dan heb je vaak aan één blik genoeg.. 😊😉

Je wordt die avond een beetje geleefd.. maar wat je wel mee krijgt is de sfeer.. En deze was heul goed deze 1e avond. Alle acts waren ook zo gruwelijk leuk! Wij moesten per avond een verdeling maken voor de onderscheidingen met daarbij een leuk persoonlijk woordje, wat best lastig is als je de mensen of verenigingen niet goed kent.. maar alle lof voor mijn Prins.. die voor elke act iets moois te zeggen had!!

De avond werd steeds onderbroken door een of andere Vaute gast.. erg vervelend.. 😁 En toen was daar t moment voor de mooiste verrassing voor ons.. Onze Kelvin kwam met ons Nienke het podium opgefietst, Kelvin in zijn fietspak en Nienke in dr handbal pak.. En daar kwamen de traantjes.. de spanning.. de vertedering.. de liefde en emotie die ik voelde nam t even over.. Ze hadden een kadootje voor ons.. het Teutenblejke! Dank lieverds!!

De 2e zittingsavond had ik me voorgenomen om wél iets te zeggen.. nl bij de heren vd Raad, die hadden in hun super leuk stukske namelijk een klein deeltje van onze yell van HV Bergeijk verwerkt.. te weten Oemele Poelema 😂 Nu was mijn team van de recreanten aanwezig en had ik Monique gevraagd of ze op het podium de hele yell wilde doen.. Dus na t stukje kregen wij t woord.. En na Arold was t mijn beurt, zelfverzekerd nam ik t woord 😊 (als ik de mensen ken en t ligt dichtbij mezelf praat ik gewoon wat makkelijker voor een volle zaal.. 😎😂) eerst even aan de Geest uit de fles gevraagd of er nog een wens over was voor de prins?? (Zo jammer als je grapje niet meteen wordt begrepen.. hè Maicel 😆😉) t zonnetje van prins teletubbie even binnengehaald bij Cor en Don! En toen was DE Oelema Poelema aan de beurt.. En kon ik Monique vragen om de goede en hele yell te doen.. Met de zaal als 2e stem liep die weer feilloos!

Zitting 3.. Ik heb nu gemerkt dat, ook al ben ik moe, wanneer ik me om mag gaan kleden veranderd er iets en heb ik weer volop zin om te gaan!! Hoppa! Wel merkte ik met het oefenen van de tekst voor de dames van de Raad dat mijn emotie ietwat verhoogd was.. 😅 als dat maar goed gaat zei ik tegen Arold.. Terwijl ik in de kappersstoel zat bij Linda (bedankt voor de 3 mooie en fijne kapsels!! 😘) stonden mijn vriendinnen Beppie, Marjolein en Ellen ineens voor mijn neus.. oh.. en Robert was er ook bij 😜. Sorry aan de aanwezigen van deze zitting.. Marjolein lacht nogal luid.. had ze gewaarschuwd.. maar ze kan er écht niks aan doen! 🤣🤣

De dames van de Raad zitten vrij vooraan in t programma dus al snel kwam t moment dat wij op t podium mochten gaan zitten.. in de boeien weliswaar 😎 Nu was boef Meikevervangen door boef Linda.. En laat ik nu net denken dat ik van die laatste niks te vrezen heb.. Zooo ik zat ernaast zeg.. ze pakte op slinkse wijze mijn scepter terwijl ik aan het letten was op de nep scepter.. Gelukkig was ze niet de beroerdste en wilde ze deze ruilen voor een onderscheiding. Pfff 😅😂 Na het stukje mocht ik een woordje doen.. (Ik denk dat niemand t heeft gemerkt..) Ik wilde beginnen met Femke en Romy.. Maar toen ik de microfoon kreeg kon ik toch niet meer op de namen komen.. paniek..😱 dus me eerst maar even tot Linda gewend en godzijdank kwam het daarna weer allemaal terug! Ik eindigde met een woordje van dank naar alle dames, ik ben in een warm bad beland en ze zijn er voor me met en tijdens mijn officiële taken en optredens maar ook daarbuiten. Vrijdagochtend vroeg was mijn opa overleden en ’s middags stond er hier al een bos bloemen om te condoleren. Zo ontzettend lief en attent! 😍

Bedankt Teuten en Teutinnen en zeker ook de acts: de super aandoenlijke dansers van de Piepteuten, de mooie goedlachse meiden van Infinity, de altijd sfeermakende Sambaband, onze eigen Koen en Jurre met weer een geweldige sketch, Koen en Erwin met hun totaal verschillende maar beide gewéldige buuts, de lieve dames van de Raad, de zich nergens voor schamende heren van de Raad, de verrassende zwart/wit act van de ZDGK die de hele avond muzikaal opluisterde en last but not least Muzi BV met hun gewéldige en muzikale optreden, wat heb ik genoten van jullie!! Op naar Carnaval 2019!!

Liefs jullie prinses

 

Reacties zijn gesloten.