PrinsesMargo

Blog The Princess Diaries: Eindelijk was het zover…..

Eindelijk was het zover…..

Zaterdagavond 17.11, dag van de Prinsenverkiezing. Om familie en vrienden van buiten Bergeijk te kunnen mobiliseren, hadden we bedacht dat we thuis een feest zouden geven. Dit onder het mom van “20-jaar getrouwd”. Het was tenslotte wel weer eens tijd voor een feestje. De garage werd omgebouwd tot Residentie, met vrolijke relikwieën van voorgaande kindercarnavalsoptochten.
Om de hele avond goed te plannen, moesten we rond 19.00 uur starten …. dus met eten erbij. Dit kwam goed uit, want er was ons al ingefluisterd, dat eten thuis bij de prins na de verkiezing een traditie is bij de Teuten.

Pff ….. wat gierden de zenuwen de hele dag door t lijf …. en wat duurde deze dag lang! Haha. Maar eindelijk was het zover, de eerste gasten druppelden binnen … en om half 8 zaten de meesten “te kanen”. Ondertussen werd in het geheim met mijn vriendin Beppie “de verassing” besproken. Bep was vanaf het begin, weken geleden, op de hoogte. Later ook mijn nichtje Gaby in verband met “aan- en afvoer” van de gasten. Bep zou rond 21.00 uur het woord nemen en iedereen naar binnen dirigeren, zodat wij in vol ornaat op konden komen. Kelvin had een carnavaleske muziekmix gemaakt en hij en Nienke zouden Arold en mij begeleiden met een bijpassend dansje. Dit hadden we de afgelopen dagen met veel lol (lees: slappe lach) al geoefend in de keuken.

Het was zover ……! Bep kondigde ons aan, de muziek werd gestart, en vanachter een heus gordijn kwamen we op! Met de kids aan onze zijde dansten we er op los.. meteen voelde ik de meeste spanning van me afglijden …. heerlijk dacht ik …. nu mogen we!! Het was gelijk feest …. En de gasten gingen helemaal los. Na onze act bleek dat het kwartje bij sommige gasten nog niet helemaal gevallen was (die dachten dat het een grap was.). Pas nadat Arold duidelijk maakte dat wij toch echt het prinsenpaar 2019 van Bergeijk werden, was de verassing compleet. Nico, de broer van Arold was helemaal van z’n à propos …. geweldig! Toch een speciale waardering naar hem, want later bracht hijzelf ook nog een liedje ten gehore voor ons 20-jaar!! Heel mooi ….
Van Gaby kregen we onze 1e foto als prinsenpaar, super.

Na alle felicitaties en kussen stonden Anneke en Linda (“Dames van de Teuten”) al op de stoep en moesten we snel richting de Gouden Leeuw. Nou, probeer dat maar eens rustig te laten verlopen met zo’n 40-tal uitgelaten gasten, haha. Een aantal stond al bijna aan de voorkant binnen bij de Gouden Leeuw, oeps. Gauw maakte Linda de achterdeur open en konden wij allemaal via het magazijn naar binnen. In het kleine cafeetje hebben we nog even wat gedronken en toen was het 23.11. Wij moesten door richting keuken waar het barpersoneel, Han en René als eerste met ons werden verrast! Achter de bar in de zaal, nog altijd verdekt opgesteld moesten we wachten op het hoogtepunt van de laatste act. Een veiling door Koen en Jurre. We zagen niets maar hoorden het geroezemoes van het publiek. Op de laatste “eenmaal, andermaal” moest Arold vanachter de bar bieden op de scepter van de Prins van de Teuten …. en dit voor het ludieke bedrag van € 11.000 euro. Van de zenuwen moest ik eigenlijk naar de wc, haha.
En daar gingen we .… ik ietwat onwennig nog …. Arold al helemaal roepend in zijn rol, met de armen wijd …. door de zaal richting podium …. Kelvin en Nienke werden via de andere kant het podium op geleid, de muziekmix werd al gestart en zo konden we nogmaals ons dansje doen. Jeetje, wat was dit gruwelijk gaaf en een fijn gevoel om dit met z’n viertjes, als gezinnetje te doen, ik heb intens genoten!

Na de officiële bekendmaking en opkomst van adjudant Jan “woonboot” Antonis, startte Arold al met zijn leus …. haha, ik denk dat voor de mensen die in de zaal zaten de leus wel heul duidelijk was! Voor de afwezigen …. onze leus is:
Iedereen, overal .… zo blauw als staal, MÉ KARNAVAL !!

Na het in ontvangst nemen van felicitaties op het podium van (nogmaals) familie en vrienden, alle carnavalsverenigingen en de overige aanwezigen, hebben we nog een lekker feestje gebouwd in de Gouden Leeuw. En tot in de vroege uurtjes in de Marijkestraat … waar we tenslotte 2 prinsen in de straat hebben. Onze Residentie kwam hierbij weer zeer goed van pas, haha. Vol adrenaline heb ik geprobeerd een paar uurtjes te slapen voordat we de volgende ochtend om half 11 weer bijeen kwamen voor de foto’s. Ik denk dat we hier met z’n allen ook weer een aantal leuke kiekjes gemaakt hebben. Wordt binnenkort vervolgd.

Lieve familie, vrienden en m’n vriendinnetjes, de Teuten en alle aanwezigen, bedankt voor deze heerlijke memorabele avond!! Op naar een heel gezellig carnaval!! Ik heb er zin in!!

Reacties zijn gesloten.