Dagboek van een prinses

Blog The Princess Diaries: Carnaval

CARNAVAL!

Tja, waar te beginnen. Ik (wij) heb(ben) zo’n geweldige week gehad! Drukke week met bezoeken aan de zusterverenigingen, optochten en natuurlijk lachen, gieren, brullen met de vereniging.

Donderdag avond zijn we begonnen met een kleine zitting op het Hofhuis. Super om te zien dat de ouderen zo ook een klein beetje carnaval kunnen hebben. En er zo van kunnen genieten. Kleine moeite, heel groot plezier.

Vrijdag hebben we van de optocht van de Beatrix school en Beisterveld school gekeken. Prachtig wat al de kinderen hebben gemaakt, wij hebben staan genieten. Hierna hebben we even een bezoek gebracht aan de Regenboog school en de Zonnesteen. Lekker hossen en feesten met de kinderen, super!
Vrijdag avond mocht de kop er helemaal af. Gezellig met z’n alle naar 3 uurkes vooraf in de Senaat. En wat was het druk, maar beregezellig!

Zaterdag zijn we begonnen met de carnavalsmis in de kerk. Hierna door naar het gemeentehuis voor de sleuteloverhandiging. De mis was geweldig! Hoe de pastoor dit jaar verkleed was, niet te vergeten. En de sleuteloverhandiging was ook heel speciaal, want wij mochten dit jaar de sleutel van Bergeijk ontvangen.

Hierna zijn wij als prins en prinses naar huis gegaan, want het was tijd voor het afhalen van de prins en prinses. De hele vereniging met muziek en brandweerauto door het dorp om ons thuis op te halen. Fantastisch, de hele oprit vol! Hierna hebben we de kinderoptocht gekeken bij familie van Dinter. Super mooie optocht, ik heb met veel plezier staan kijken! Toen was het tijd voor de officiële opening van carnaval op het plein voor het gemeentehuis. Samen met de prins en prinses van de Piepteuten mochten wij de scepters van carnaval ontvangen en een ballon oplaten. Toen hebben we een bezoek gebracht aan café Volte en hierna zijn we gaan eten. En toen was het eindelijk tijd voor de receptie. Zo speciaal dat er zoveel mensen zijn gekomen om ons te feliciteren. Met aansluitend een super gezellige feestavond. Wat een super eerste dag heb ik gehad!

Zondag mochten we beginnen met optocht. Wij met de prinsenwagen achterop. En wat zagen de koppen die wij gemaakt hadden er gaaf uit! En de optocht natuurlijk ook. Iedereen had zo zijn best gedaan. Het zag er top uit! Hierna hebben we gegeten in de residentie en toen was het tijd voor de prijsuitreiking. Alle prijswinnaars gefeliciteerd! En iedereen bedankt voor het meedoen en tot volgend jaar! Na de prijsuitreiking hebben wij een bezoek gebracht aan de Senioren en de Eykels. Weer super gezellig als altijd! Hierna terug naar de gouden leeuw voor weer een gezellige feestavond.

Verrassing, maandag hadden de Oud-Prinsen iets geregeld. Maar hier ga ik niet te veel over zeggen. We houden het er maar bij dat ons pap verloren had…
Maandag mochten we ook weer beginnen met de optocht, dit keer de Bergeijkse Bonte Stoet. Vanuit de hele gemeente waren weer wagens en groepen gekomen om hier aan deel te nemen. En het zag er fantastisch uit. Een optocht vol enthousiaste loopgroepen en schitterende wagens.
Na de optocht zijn we even naar de Weebosch geweest. Daar was het feest al goed op gang. En net voor wij weer gingen kwamen de Kloojoo’s terug van de optocht. Wat worden ze enthousiast ontvangen. Iedereen komt kijken aan de straat en daarna barst het feest los in het café. Super! Toen was het voor ons alweer tijd om te gaan eten in de residentie en erna door te gaan naar de Piepteuten.
De laatste carnaval in de Snor voor de Piepteuten, maar ze hebben er wel een feestje van gemaakt! Super gezellig geweest en lekker veel gedanst. Na twee uurtjes zijn we weer naar de Gouden Leeuw gegaan voor de prijsuitreiking van de top 3 van de grote wagens. Met aansluitend natuurlijk weer een super gezellige feestavond!

Dinsdag, de laatste dag alweer. Wat is het snel gegaan! We zijn vandaag begonnen met de optocht op ’t Loo. Deze hebben we gekeken bij de Tierelier waarna we naar het dorpshuis gegaan zijn voor een gezellig feestje. Rond 15.45uur moesten wij natuurlijk weer terug naar de Gouden Leeuw voor de opening van het Teutengat Got Talent. En talent heeft het zeker. Fantastische optredens van enthousiaste mensen. Ik heb er super van staan genieten. Top gedaan iedereen!
De rest van de avond hebben wij een feestje gemaakt in de Gouden Leeuw met op het eind van de avond nog het afscheid van de Prins en Prinses. Hier moesten wij de carnavalsscepters weer inleveren en kregen wij de Teuten scepters weer terug. En natuurlijk hebben wij de dinsdag ook weer knallend afgesloten!

Woensdag hebben we alle mooie, gênante en grappige foto’s terug mogen kijken bij het haringhappen. Even een lekkere cooling down van de carnaval waar we gezellig met elkaar hebben gebuurt.

Iedereen super bedankt voor deze geweldige carnaval! Ik heb super genoten en kijk met groot plezier terug op deze carnaval.

En natuurlijk super bedankt aan alle leden van Stichting Carnaval de Teuten. Mede dankzij jullie is mijn carnaval zo geweldig geweest. Jullie zijn toppers!

Liefs,
Prinses Femke

Reacties zijn gesloten.